Storytelling

Feiten vergeet je, een verhaal blijft hangen. Een goed verhaal laat je niet meer los, je raakt enthousiast en geïnspireerd. Typisch Taco schrijft en vertelt verhalen over plekken. Hij doet dit als tijdreiziger. Hij begint in het verleden en komt via het heden in de toekomst uit.

Een verhaal vertellen over een specifieke plek zorgt voor inzicht. Zo krijgt die plek meer betekenis en meer waarde. En beleef je er meer plezier aan. Typisch Taco geeft rondleidingen en organiseert excursies. Dit op verschillende plekken in Utrecht. Zijn motto: je ziet iets pas als je het weet. Als vrijwilliger maakte hij lange tijd onderdeel uit van het rondleiderscollectief in het Griftpark. Professioneel geeft hij rondleidingen in Het Hof van Cartesius en door het Werkspoorkwartier. Daarnaast is hij gids bij ‘rondvaartleidingen’ door de haven van industrieterrein Lage Weide.

Iedere plek heeft een eigen verhaal. Met oude foto’s en andere bronnen haal je dit naar boven. Zo wordt geschiedenis een inspiratiebron die helpt om plekken betekenisvol in te richten.

Typisch Taco is co-auteur van ‘Alleen schoon is mooi – de geschiedenis van het Griftpark’.